Den Haag weert fossiele reclames uit bushokjes

Den Haag is de eerste stad die fossiele reclame in bus- en tramhokjes weert. Amsterdam heeft fossiele reclame al uit de metro verbannen en maakt binnenkort bekend hoe ze fossiele reclame ook van overige locaties gaat weren.

Gemeente Den Haag geeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) opdracht om in het nieuwe contract een clausule op te nemen die fossiele reclame uitsluit. De Metropoolregio heeft de gemeente zelf op die mogelijkheid gewezen. Het contract wordt dit jaar voor 5 jaar verlengd.

Motie

De motie van Partij voor de Dieren Den Haag om fossiele reclame uit bus- en tramhokjes te weren, is donderdag 7 oktober aangenomen met steun van GroenLinks, Haagse Stadspartij, D66, PvdA, Islam Democraten, NIDA en ChristenUnie/SGP.

Voorloper

Femke Sleegers van Reclame Fossielvrij is blij met deze stap. “Den Haag toont zich samen met Amsterdam een voorloper. Reclames voor de fossiele industrie, de luchtvaart en brandstofauto’s houden fossiele brandstof en de fossiele industrie normaal. Hoe gaan mensen dan ooit begrijpen dat het van levensbelang is om te stoppen met fossiel?”


Teken nu het Europees Burgerinitiatief voor een verbod op fossiele reclame!

2 gedachten over “Den Haag weert fossiele reclames uit bushokjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.