Het tij keertSUVVerleidende reclame

Franse burgerraad wil reclameverbod SUV

Deel deze pagina

Reclame voor een SUV moet verboden worden, vinden Franse burgers. Hun voorstel om reclame voor SUV’s te verbieden ligt binnenkort in het parlement. Ook het Belgische parlement buigt zich al over een wetsvoorstel om reclame voor zware, vervuilende auto’s te verbieden.

Personenauto’s zijn meer CO2 gaan uitstoten, in plaats van minder. Dat komt door de stijgende percentage SUV’s op de weg, aldus de Volkskrant. De SUV staat zelfs op de tweede plaats van de snelste stijgers van toegenomen broeikasgasuitstoot.

SUV zwaar vervuilend

SUV’s gebruiken gemiddeld een kwart meer benzine dan een auto van een normale omvang. De opkomst van SUVs zorgt dagelijks voor een toename van maar liefst 3,3 miljoen vaten olie, aldus De Correspondent.

Bron: De Correspondent
Reclame zorgt voor stijging SUV’s

Het aandeel SUV’s op de weg stijgt natuurlijk niet uit zichzelf. Het is geen natuurwet. Van alle autoreclames, is 70% voor SUVs. Niet gek dat 1 op de 3 auto’s die nu verkocht wordt een SUV is.

SUV bedacht om meer brandstof te verkopen

SUV’s zijn volgens journalist Fransisco van Jole bedacht door de Amerikaanse autoindustrie om strenge milieumaatregelen voor personenauto’s te omzeilen. “De autofabrikanten begonnen prompt een nieuw type auto te ontwerpen en te promoten: de SUV, een vrachtwagen voor het gezin die niet onder de brandstofregels viel.”

Ook in Nederland reclame voor SUV’s verbieden

Wil je ook een wet in Nederland die reclame voor SUV’s en andere klimaatvervuilende industrie verbiedt? Teken meteen het Burgerinitiatief Verbied Fossiele Reclame! En deel dit bericht!

2 gedachten over “Franse burgerraad wil reclameverbod SUV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.