GroenLinks wil fossiele reclame uit Amsterdam weren

GroenLinks Amsterdam wil uitwassen van fossiele reclame weren uit de hoofdstad, zoals reclame voor de fossiele industrie en vliegen tegen dumpprijzen. Het is voor het eerst dat dit onderwerp op de agenda staat van een gemeenteraad. GroenLinks reageert hiermee op de oproep van de Alliantie Amsterdamse Reclame Fossielvrij aan wethouder Van Doorninck.

Tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad van Amsterdam op 19 november kondigde Jasper Groen (GroenLinks Amsterdam) de motie ‘Amsterdam Vrij van Fossiele Reclame’ aan. Hij vraagt om te onderzoeken hoe fossiele reclame uit de stad geweerd kan worden “te beginnen met reclame voor bedrijven die primair werken in de kolensector en de oliesector en reclame voor vliegvakanties”.

Concept-motie Amsterdam vrij van fossiele reclame
Dit is een conceptmotie. Hij wordt in stemming gebracht in de raadsvergadering van 16 en 17 december.

De Alliantie Amsterdamse Reclame Fossielvrij is verheugd. De 51 organisaties riepen wethouder Van Doorninck (Duurzaamheid) afgelopen juni op om als eerste stad ter wereld fossiele reclame te weren.

Met een lokaal reclameverbod voor de fossiele industrie neemt Amsterdam een voortrekkersrol. Zonder het rookgordijn dat fossiele reclame opwerpt, is het voor de gemeente makkelijker om haar klimaatdoelen te halen.

De 51 organisaties binnen de Alliantie Amsterdamse Reclame Fossielvrij

De brief werd goed ontvangen. Sinds de zomer heeft de Alliantie een aantal gesprekken gevoerd op het Stadhuis over de mogelijkheden om reclame uit de stad te weren. Dat resulteerde in het advies Amsterdamse Reclame Fossielvrij.

Een gedachte over “GroenLinks wil fossiele reclame uit Amsterdam weren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.