Zorgmedewerkers demonstreren tegen fossiele reclame. Jaarlijks sterven 12.000 Nederlanders door luchtverontreiniging.

Waarom een verbod op fossiele reclame?

Wij pleiten voor een verbod op fossiele reclame. Net als voor reclame voor tabak. Daarmee nemen we de spreekbuis weg waarmee de fossiele industrie de samenleving kan misleiden en verleiden om alles bij het oude te laten.

Een 'tabakswet' voor de fossiele industrie

Wie zijn er bezig met het verbod?

Ik wil ook iets doen!

Ook jij kunt iets doen en het kost je (bijna) geen moeite. Klik op de knop hieronder en teken onze petitie om Trouw en NRC te bevrijden van fossiele reclame!

Reclame voor sigaretten is verboden. Waarom mag de fossiele industrie nog wel steeds reclame maken? Wij strijden voor een verbod op fossiele reclame.

Teken de petitie

Hoe werken we aan een verbod op fossiele reclame

Tweede Kamer

Reclame Fossielvrij voert actie om aandacht te vragen over de schade van fossiele brandstof. Het is nog schadelijker dan tabak. Waarom is er geen verbod op fossiele reclame?
We pleiten bij de Tweede Kamer voor een wettelijk verbod op fossiele sponsoring, promotie, advertenties en marketing (SPAM).
 

Minister Jetten heeft gedragswetenschappers gevraagd of een verbod op fossiele reclame werkt. Het antwoord: een verbod is essentieel.

Voorlopers in gemeenten

In aanloop naar een wettelijk verbod sporen we gemeenten aan om te stoppen met het maken en verspreiden van fossiele reclame.  Welke gemeente is al overstag en welke gemeenten treuzelen nog? Check onze overzichtspagina.

Juridische procedures

52198018316_0e0b368184_c

We starten en ondersteunen juridische procedures bij de rechtbank en de Reclame Code Commissie.

  • Rechtszaak tegen KLM gaat door naar de inhoudelijke fase
  • Winst bij de Reclame Code Commissie tegen Shell, Shell, Shell, weer tegen Shell, en nog een keer tegen Shell. En tegen Corendon en KLM.
  • Reclame Code-zaak tegen Shell-reclame CO2-neutraal gas

Internationaal

LAUNCH WORLD WITHOUT FOSSIL ADS.ORG 1
  • We bundelen alle initiatieven van landen, gemeenten, actiegroepen en media om fossiele reclame te weren op één website: a world without fossil ads. Ook op deze site: toolkits en wetenschap over fossiele reclame.
  • In Europa stimuleren we steden om hun reclame fossielvrij te maken.
  • We organiseren conferenties en webinars.
  • Samen met Global Health Professionals en de Fossil Fuel Non Proliferation Treaty vragen we internationaal aan een tabakswet voor de fossiele industrie.