Actie

‘Wat zou jij hier willen zien?’ Cover up acties in 7 steden door het land

Deel deze pagina

Afgelopen weken organiseerden we met vrijwilligers door het hele land ‘cover up’ acties. Met een wit vel over een reclamebord vroegen we voorbijgangers: ‘Wat zou jij hier willen zien in plaats van reclame?’ Creatieve reacties, tekeningen en interessante gesprekken over de openbare ruimte volgden. Ook haalden we een paar honderd handtekeningen op voor het European Citizens Initiative voor een verbod op fossiele reclame en sponsoring.

In Castricum, Nijmegen, Amersfoort, Delft, Leeuwarden, Leiden en Den Haag stonden we afgelopen weken op straat. Veel voorbijgangers hadden nog nooit nagedacht over de ruimte die grote bedrijven kunnen kopen in onze openbare ruimte. Moeten we hier nog wel fossiele bedrijven toelaten, bekend om hun misleiding en promotie van uitstoot?

Internationale actieweek

Ook Greenpeace NL en groepen in andere landen organiseerden acties om een laatste push te geven aan het European Citizens Initiative. 4 oktober verloopt namelijk de termijn om 1 miljoen handtekeningen te verzamelen en zo het voorstel op de agenda van de Europese Commissie te zetten. Heb jij nog niet getekend? Teken dan nog snel!

Media over de cover up acties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.