Jouw handtekening maakt het verschil!

In Nederland zijn er meerdere petities die vragen om een einde aan fossiele reclame.  3 vragen er om een verbod op reclame voor de fossiele industrie, vlieg- en cruisereizen en vervuilende auto’s zoals SUVs.

In andere petities roepen wij kranten op om te stoppen met fossiele reclames. Ook beroepsgenoten, zoals reclamemakers en culturele instellingen, roepen elkaar op fossiele reclame en sponsorschappen te weigeren.

Petities voor een verbod op fossiele reclame

Zorgverleners: verbied fossiele reclame

Maak reclame fossielvrij

Europees burgerinitiatief

Nederlandse artsen, verpleegkundigen en studenten vragen om een verbod op fossiele reclame.

Meer dan 900 zorgorganisaties en zorgprofessionals hebben reeds getekend. Ook niet-medici kunnen deze petitie tekenen. Graag zelfs! Steun zorgprofessionals met jouw handtekening!

In 2020 startte Reclame Fossielvrij de allereerste petitie voor een verbod op fossieel reclame. De petitie Maak Reclame Fossielvrij is inmiddels bijna 9.000x ondertekend.

We voeren geen actieve campagne voor meer handtekeningen op deze petitie. Maar ze blijven komen.

 

Meer dan 350.000 EU-burgers tekenden voor een reclameverbod voor de fossiele industrie, vliegreizen, cruisereizen en fossiele auto’s. 

Meer dan 30.000 handtekeningen kwamen uit Nederland. Dit burgerinitiatief kan niet meer getekend worden.

Petities in sectoren tegen
fossiele reclame en sponsoring

Kranten

FiAmdWhXwAA5ZGg

KLM-zaak

52198288824_3efd746921_c

Reclamemakers

Cultuursector

Cello Octet Amsterdam

Kranten als Trouw en NRC schrijven goede artikelen over klimaatontwrichting. Maar grote kans dat er naast reclames staan die klimaatontwrichting erger maken

Wij willen een einde aan KLM’s misleidende reclames over ‘duurzaam vliegen’. Daarom brengen we KLM voor de rechter. Teken de petitie om Fossielvrij NL en ons te steunen.

Nederlandse creatieve bureaus roepen hun collega’s op om opdrachten te weigeren voor de fossiele industrie, voor de luchtvaartindustrie en de autoindustrie. 65 reclame-, pr- en marketing buro’s het verdrag tekenden ‘Fossiel? No deal!’.

Organisaties binnen de cultuursector roepen hun collega-organisaties op om sponsoring van de fossiele industrie te weigeren. Ze hebben Reclame Fossielvrij gevraagd om een verdrag op te stellen.

Van wie is de lucht?

Fossiele brandstoffen zorgen voor klimaatontwrichting en luchtverontreiniging. Fossiele reclame verergert dat. Daarom voeren bezorgde zorgmedewerkers actie onder de naam ‘Van wie is de lucht?’.