Jouw handtekening maakt het verschil!

In Nederland zijn er meerdere petities die vragen om een einde aan fossiele reclame.  3 vragen er om een verbod op reclame voor de fossiele industrie, vlieg- en cruisereizen en vervuilende auto’s zoals SUVs.

In andere petities roepen wij kranten op om te stoppen met fossiele reclames. Ook beroepsgenoten, zoals reclamemakers en culturele instellingen, roepen elkaar op fossiele reclame en sponsorschappen te weigeren.

Uitgelicht:
petities voor een verbod op fossiele reclame

Zorgverleners: verbied fossiele reclame

Nederlandse artsen, verpleegkundigen en studenten vragen om een verbod op fossiele reclame.

Meer dan 900 zorgorganisaties en zorgprofessionals hebben reeds getekend. Ook niet-medici kunnen deze petitie tekenen. Graag zelfs! Steun zorgprofessionals met jouw handtekening!

Kranten: stop met fossiele reclame

Kranten als Trouw en NRC schrijven goede artikelen over klimaatontwrichting. Maar grote kans dat er naast reclames staan die klimaatontwrichting erger maken.

Petities in sectoren tegen
fossiele reclame en sponsoring

KLM-zaak

52198288824_3efd746921_c

Wij willen een einde aan KLM’s misleidende reclames over ‘duurzaam vliegen’. Daarom brengen we KLM voor de rechter. Teken de petitie om Fossielvrij NL en ons te steunen.

Reclamemakers

Nederlandse creatieve bureaus roepen hun collega’s op om opdrachten te weigeren voor de fossiele industrie, voor de luchtvaartindustrie en de autoindustrie. 65 reclame-, pr- en marketing buro’s het verdrag tekenden ‘Fossiel? No deal!’.

Cultuursector

Cello Octet Amsterdam

Organisaties binnen de cultuursector spreken zich uit tegen sponsoring door fossiele bedrijven. Via de Verklaring Fossielvrije Sponsoring Cultuur, die is opgesteld door Fossielvrij NL en Reclame Fossielvrij, verklaren zij zelf ook geen fossiel sponsorgeld meer aan te nemen.

Petities in Nederland en de EU
voor een verbod op fossiele reclame

Maak reclame fossielvrij

In 2020 startte Reclame Fossielvrij de allereerste petitie voor een verbod op fossieel reclame. De petitie Maak Reclame Fossielvrij is inmiddels bijna 9.000x ondertekend.

We voeren geen actieve campagne voor meer handtekeningen op deze petitie. Maar ze blijven komen.

 

Europees burgerinitiatief

Meer dan 350.000 EU-burgers tekenden voor een reclameverbod voor de fossiele industrie, vliegreizen, cruisereizen en fossiele auto’s. 

Meer dan 30.000 handtekeningen kwamen uit Nederland. Dit burgerinitiatief kan niet meer getekend worden.