Verbied Fossiele Reclame
Deel deze pagina

Reclame Fossielvrij

Fossiele reclame gooit extra olie op het vuur dat we proberen te blussen.
Dat is een obstakel in de transitie. Daarom zijn wij… Reclame Fossielvrij!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij zijn Reclame Fossielvrij

Wij strijden tegen reclame door de fossiele industrie, omdat deze reclame de klimaatverandering versterkt in plaats van afremt.

De fossiele industrie wil met alle macht vasthouden aan hun business-as-usual. Dat doen ze onder andere met reclame en marketing waarmee ze de maatschappij misleiden en verleiden. Zo vormt reclame een belangrijk obstakel in de transitie.

Alleen een snel afscheid van fossiele brandstoffen kan de klimaatopwarming op tijd afremmen. De urgentie is hoog en er staat veel op het spel. De politiek zou in de transitie naar een fossielvrije samenleving het voortouw moeten nemen, maar doet dat niet.

Daarom oefenen wij als burgerbeweging druk uit op de politiek zodat zij reclame en marketing van de fossiele industrie verbieden. Zo blijven fossiele grondstoffen daar waar ze thuishoren. Onder de grond.    

Doneren aan Reclame Fossielvrij

De campagne Verbied Fossiele Reclame wordt financieel ondersteund door o.a. Fossielvrij NL, LUSH en Patagonia. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken, kunnen we alle hulp gebruiken. Wil je helpen met een donatie ? Heel graag!

Rebellen tegen fossiele reclame

Strijdt mee met Reclame Fossielvrij! 

Ben jij de greenwashing van de vervuilende industrie ook zat en wil je meerebelleren? Sluit je aan bij onze campagne Reclame Fossielvrij. Dat kan op landelijk niveau, maar ook in je eigen gemeente.

We zoeken mensen die:

  • steun voor het burgerinitiatief Verbied Fossiele Reclame willen werven
  • een lokale actie voor Fossielvrije Reclame willen starten
  • creatieve tegenreclame willen maken
  • ambassadeurs voor de campagne willen zijn
  • organisaties aanspreken op het plaatsen van fossiele reclame.
 Stuur ons een bericht op info at verbiedfossielereclame punt nl

 

Ontstaan Reclame Fossielvrij

Reclame Fossielvrij is gestart in het najaar van 2019 als een van de campagnes van Fossielvrij Nederland. We komen voort uit Fossielvrij Onderwijs en Den Haag Fossielvrij. Met die groepen bestreden we greenwashing en kindermarketing door oliemultinationals. We ontdekten dat fossiele (kinder)misleiding al decennia lang gaande is, structureel is en klimaatbeleid belemmert. Daarom strijden we nu voor een algeheel reclameverbod voor de fossiele industrie. Een tabakswet voor de fossiele industrie.

Fossielvrij is een wereldwijde grassrootsbeweging van burgers die zich inzetten voor een leefbare wereld. 

“Je moet het de hypocrieten bij Shell nageven. Er is een opmerkelijke mate van oogkleppen en onzin voor nodig om duurzaamheid, diversiteit en purpose te combineren en tegelijkertijd de planeet op zo’n dramatische manier te verkloten.“