Reclame Fossielvrij
Deel deze pagina

Doneer aan Reclame Fossielvrij

Fossiele reclame gooit extra olie op het vuur dat we proberen te blussen.
Dat is een obstakel in de transitie. Daarom zijn wij… Reclame Fossielvrij!

Lees meer over ons

De fossiele industrie wil met alle macht vasthouden aan hun business-as-usual. Dat doen ze onder andere met reclame en marketing waarmee ze de maatschappij misleiden en verleiden. Zo vormt reclame een belangrijk obstakel in de transitie.

Alleen een snel afscheid van fossiele brandstoffen kan de klimaatopwarming op tijd afremmen. De urgentie is hoog en er staat veel op het spel. De politiek zou in de transitie naar een fossielvrije samenleving het voortouw moeten nemen, maar doet dat niet.

Daarom oefenen wij als burgerbeweging druk uit op de politiek zodat zij reclame en marketing van de fossiele industrie verbieden. Zo blijven fossiele grondstoffen daar waar ze thuishoren. Onder de grond. 

Met onze campagne nemen we het op tegen 3 machtige vervuilende industrieën. De fossiele industrie, de luchtvaartindustrie en de autoindustrie. Bovendien zetten we een onderwerp op de agenda dat in 30 jaar klimaatbeleid nog nooit is besproken. Daarbij kunnen we alle steun gebruiken. Veel dank alvast voor je donatie!

Reclame Fossielvrij is onderdeel van de wereldwijde burgerbeweging Fossil Free/350.org.

De Fossielvrij-beweging is een burgerbeweging die afhankelijk is van donaties. Jouw hulp maakt onze strijd mogelijk! De campagne Verbied Fossiele Reclame van Reclame Fossielvrij wordt financieel ondersteund door Greenpeace, Fossielvrij NL en Both Ends. 

Wil je helpen met een donatie ? Heel graag! We zijn een ANBI, mail ons voor meer informatie.