Gemeente Bloemendaal verbiedt fossiele reclame op A0-borden

Gemeente Bloemendaal verbiedt per direct reclames voor vlees, zuivelproducten of producten met fossiele brandstoffen als energiebron. Zij maken op 27 oktober bekend dat de gemeente dit is overeengekomen in hun nieuwe contract met Centercom Buitenreclame. Het verbod geldt voor A0 driehoeksborden.

“Het college van B&W van de gemeente Bloemendaal heeft besloten tot een verbod op reclame voor producten met fossiele brandstof als energiebron vanwege de impact die deze producten hebben op het klimaat. De productie van vlees veroorzaakt wereldwijd klimaatschade.” Het college wil met het verbod “een signaal” afgeven. Gemeente Bloemendaal volgt hierin buurgemeente Haarlem en provincie Noord-Holland, die eerder een vergelijkbare beslissing namen.

Ziggy Klazes, de initiatiefnemer in Haarlem, reageert blij in een reactie bij NH Nieuws: “Er is steeds meer aandacht voor. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa.” In Haarlem zullen vanaf 1 januari ook geen vervuilende reclames meer op de driehoeksborden staan. Onderhandelingen over de abri’s in bushaltes van Haarlem vinden nog dit jaar plaats, schrijft NH Nieuws.

Een gedachte over “Gemeente Bloemendaal verbiedt fossiele reclame op A0-borden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.