Is Trouw straks de 1e Nederlandse krant zonder fossiele reclame?

In ons gesprek met Trouw over fossiele reclame troffen we een deur op een kier. Hoofdredacteur Cees van der Laan ziet het wel zitten om Trouw vrij te maken van fossiele reclames. En Philippe Remarque van DPG Media kaart dit onderwerp op korte termijn aan bij de directie van DPG.

Reclame Fossielvrij werd derde in de Trouw Duurzame 100. Op het podium riepen we Trouw op om te stoppen met fossiele reclame. Hoofdredacteur Cees van der Laan nodigde ons daarop uit voor een gesprek, samen met Philippe Remarque van DPG Media. We overhandigden hen 65 brieven van Trouw-lezers, Topics-lezers en anderen die zich zorgen maken over de klimaatschade van advertenties in Trouw.

Directie DPG Media

In het gesprek op 22 november 2021 stelden Van der Laan en Remarque veel vragen over de schade van fossiele reclame en de groeiende beweging wereldwijd tegen klimaatschadelijke reclame. Van der Laan gaf aan dat hij al langer in zijn maag zit met de fossiele reclame en dat hij het wel ziet zitten om fossiele reclame uit Trouw te weren. Remarque vertelde dat hij het fijn vond om ons nu te spreken, want hij wil het onderwerp aankaarten bij de directie van DPG Media die binnenkort vergadert. Ook de woorden ‘kwestie van lange adem’ vielen. Maar: klimaatontwrichting niet geduldig. Dus voor een lange adem is geen tijd. Hopelijk beseft DPG Media dat ook.

Opening

Het is te vroeg om te juichen, maar er lijkt een opening! Hoe anders was dat bij NRC Handelsblad en uitgever Mediahuis in onze gesprekken over branded content voor Shell in NRC! Daar troffen we een dichte deur.

Voorloperkranten

In Zweden hebben Dagens ETC en Dagens Nyheter fossiele reclame in de ban gedaan. In het Verenigd Koninkrijk weer The Guardian alle reclame van de fossiele industrie.

Oproep

Blijf vooral brieven schrijven naar Trouw over de fossiele reclame! Dit sterkt Cees van der Laan. Op de site van Trouw lees je hoe je ze kunt mailen.

En vergeet niet te tekenen voor het Europese burgerinitiatief voor een verbod op fossiele reclame!

Een gedachte over “Is Trouw straks de 1e Nederlandse krant zonder fossiele reclame?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.